Varza de Bruxelles Gratinata

Varză de Bruxelles Gratinată


Avem nevoie de:

- 400 gr vărzuţă de Bruxelles (puteţi cumpăra la pungă, congelate de 400 g de la Uncele Statis)
- 2 ouă
- 200 gr de caşcaval ras
- 100 gr smântână
- 1 lingură de unt
- 2 linguri de făină
- 100 ml de lapte
- pesmet
- condimente: vegeta, piper, sare, oregano

Se fierb varzuţele în apă cu vegeta şi se aşează într-un vas rezistent la cuptor. Se sparg ouăle şi se bat împreună cu jumătate din caşcavalul ras şi se pun peste varză. Într-un vas se topeşte untul şi se adaugă cele 2 linguri de făină. Se ia de pe foc şi se stinge cu lapte şi smântână. Se condimentează cu oregano, piper şi vegeta. Se toarnă sosul peste varză, se presară restul de caşcaval şi pesmetul.

Se lasă la cuptor 20 de minute şi veţi obţine ceva delicios.