Supa de ardei umpluti

Supă de ardei umpluţi


Pentru acestă delicioasă reţetă folosim:

- 500 gr de carne tocată (am folosit amestec de porc şi vită)
- 1 kg de ardei mititei
- 100 gr de orez plus o mână de orez
- 2 cepe medii
- câţiva căţei de usturoi
- bulion de casă
- 2 morcovi
- puţin ulei, 2-3 linguri de făină, puţin zahăr, sare, piper

Tocăm ceapa mărunt şi după ce o sticlim puţin, prăjim şi uleiul împreună cu ea 5 minute, fără a lăsa orezul să se rumenească. Turnăm orezul şi ceapa călite peste carne şi amestecăm până când obţinem o compoziţie ca şi cea pentru perişoare sau sarmale, o condimentăm după gust (folosiţi cu încredere condimentele Fuchs pentru sarmale). Spălaţi bine ardeii, tăiaţi-le capacul şi scobiţi atent cu cuţitul nervurile şi sâmburii din interior.

Se umplu ardeii cu tocătură, având grijă să nu îndesaţi prea tare compoziţia, pentru că va fi tare şi veţi mânca ardei umpluţi cu bolovani decât cu tocătură. Nu umpleţi ardeii la refuz, moderarea e cheia în tot. Puteţi pune câte un căpăcel din roşie la fiecare ardei. Se pun ardeii la fiert, împreună cu morcovii, căţeii de usturoi pisaţi şi o mână de orez. Separat, se face un răntaş din uleiul încins şi făină, iar când capătă consistenţă, adăugăm puţin bulion, 2 polonice de supă de pe ardei şi potrivim de zahăr, sare şi piper.Turnăm sosul de roşii obţinut în supa, când aceasta e aproape gata şi o mai lăsăm să dea un clocot.

Se poate servi supa de ardei umpluţi cu smântână şi ardei iute.