Supă cremă de conopidă | ||||
Pentru supă cremoasă, avem nevoie de: - 1 conopidă - 2 cartofi măricei - 1 morcov - 1 gulie - 1 ceapă mare - puţin ulei - 1 lingură de făină - un borcănel de smântână (300 gr) - 2 ouă - sare - vegeta - verdeţuri (pătrunjel, cozi de ţelină) Într-o oală cu apă, sare şi puţină vegeta, punem la fiert: cartofii cubuleţe, gulia mărunţită, morcovii tăiaţi rondele, conopida desfăcută în bucheţele. Când s-au fiert, strecurăm legumele şi păstrăm spuma în care au fiert. Paserăm legumele cu un blender (sau cu mixerul, sau cu ce aveţi la îndemână). Într-o oală punem puţin ulei, călim ceapa tăiată mărunt. Când ceapa s-a sticlat, punem şi făină, amestecăm puţin şi adăugăm şi pireul de legume. Amestecăm bine, bine, turnăm circa 1 litru de supă de legumă (în funcţie de cât de groasă dorim să fie supa). Potrivim supa cu sare, verdeţuri. Dregem supa cu smântână amestecată cu 2 gălbenuşe. Omogenizăm bine şi gata. Poftă mare! |