Supa crema de conopida

Supă cremă de conopidă


Pentru supă cremoasă, avem nevoie de:

- 1 conopidă
- 2 cartofi măricei
- 1 morcov
- 1 gulie
- 1 ceapă mare
- puţin ulei
- 1 lingură de făină
- un borcănel de smântână (300 gr)
- 2 ouă
- sare
- vegeta
- verdeţuri (pătrunjel, cozi de ţelină)

Într-o oală cu apă, sare şi puţină vegeta, punem la fiert: cartofii cubuleţe, gulia mărunţită, morcovii tăiaţi rondele, conopida desfăcută în bucheţele. Când s-au fiert, strecurăm legumele şi păstrăm spuma în care au fiert. Paserăm legumele cu un blender (sau cu mixerul, sau cu ce aveţi la îndemână).

Într-o oală punem puţin ulei, călim ceapa tăiată mărunt. Când ceapa s-a sticlat, punem şi făină, amestecăm puţin şi adăugăm şi pireul de legume. Amestecăm bine, bine, turnăm circa 1 litru de supă de legumă (în funcţie de cât de groasă dorim să fie supa). Potrivim supa cu sare, verdeţuri. Dregem supa cu smântână amestecată cu 2 gălbenuşe. Omogenizăm bine şi gata. Poftă mare!