Inghetata de pepene galben

Îngheţată de pepene galben


Avem nevoie de:

- 500 gr de miez de pepene verde (alegeţi un pepene cât de copt)
- 3 gălbenuşuri de ou
- 120 gr de zahăr brun
- 1 borcănel de 200 gr de smântână
- 3 plicuri zahăr vanilar
- 1 fiolă de vanilie (opţional)
- 1 jumătate de plic de gelatină

Se dă miezul de pepene galben prin blender, până se obţine un pireu gros, pe care îl amestecăm cu 50 grame de zahăr brun. Separat, se freacă gălbenuşurile cu restul de zahăr, zahărul vanilat şi vanilia, până când compoziţia se îngroaşă şi are compoziţia unei alifii groase, iar zahărul e topit total. Se adaugă şi smântână şi se omogenizează bine cu mixerul, apoi se adaugă şi pireul de pepene galben, care se amestecă cu o spatulă de lemn, fără a se folosi mixerul.

Separat, se dizolvă o jumătate de plic de gelatină în 2-3 linguri de apă (nu folosiţi mai multă apă deşi pe plicurile de gelatină scrie că se utilizează 500 ml, ignoraţi instrucţiunile de pe pachet), când gelatina s-a umflat, topiţi-o în băin-mărie, dar fără a lăsa să dea in clocot, pentru că atunci gelatina se strică şi nu se mai întăreşte.

Adăugaţi şi gelatina topită în compoziţia de îngheţată şi daţi la congelator 3-4 ore. În cazul în care doriţi un mousse de pepene galben, lăsaţi mai puţin la congelator. Poftă mare la îngheţată!