Carnaciori picanti in aluat

Cârnăciori picanţi în aluat


Musafirii sună la uşă şi voi nu aveţi nimic pregătit cu ce să îi serviţi, cu atât mai puţin să îi impresionaţi? Relaxaţivă, trageţi aer în piept şi ascultaţi cu atenţie: nişte cârnăciori picanţi sau cârnăciori de bere în aluat de foietaj şi ornaţi cu măsline nu au cum să lase musafirii indiferenţi iar vouă vă spală ruşinea în cel mai gustos fel. O reţetă foarte simplă şi foarte rapidă.

Aveţi nevoie de:
- o pungă de cârnăciori pentru bere sau cârnăciori picanţi (circa 600 gr.)
- aluat de foietaj
- măsline şi scobitori pentru gărnisit.

Se fierb cârnăciorii, apoi se taie fâşii de aluat pentru foietaj – dacă folosiţi pătrăţelele de aluat de la Alpin, tăiaţi fiecare bucată in 4 fâşii – şi înfăşuraţi fiecare cârnăcior într-o fâşie de aluat.

Se aşează într-o tava tapetată cu făina şi se coc circa 20 de minute, la foc potrivit, până când aluatul se umflă şi se rumeneşte.

Se ornează cu măsline şi se pot servi cu muştar sau alte sosuri, în funcţie de gusturi. Până musafirii se destind puţin... numai bine gustărica este servită.