Briose sarate mozaic

Brioşe sărate mozaic


Deşi multă vreme am crezut că brioşele nu pot fi decât dulci, ne-am gândit că aţi vrea să încercaţi şi varianta de brioşe sărate, ideale ca aperitiv, fiindcă am găsit o reţetă simpatică.

Iată de ce avem nevoie:

- 200 gr. de tăieţei
- 200 gr. de şuncă presată
- un borcan de legume mexicane de la Bonduelle
- un borcănel de smântână (200 gr.)
- 5 ouă
- 200 gr. caşcaval ras
- o ceapă mică
- un praf de copt
- condimente: sare, piper, vegeta, pătrunjel şi ceapă verde uscată

Într-o tigaie cu puţin unt, se călesc legumele mexicane, ceapa tăiată mărunt,mărunt şi şunca, condimentate bine. Tăieţeii se fierb separat, după instrucţiunile de pe pachet. Într-un vas batem ouăle ca pentru omletă, adăugăm smântână şi caşcavalul ras (puteţi lăsa 2-3 linguri de caşcaval şi ptr. ornat, dar nu e musai) plus praful de copt. Stoarcem bine tăieţeii şi îi amestecăm cu legumele călite cu şunca şi cu sosul de ou, smântâna şi caş. Condimentăm după gust cu verdeţuri. Ceapa verde uscată (cea de la Kotani, este foarte aromată şi va da o aromă deosebită). Tapetăm formele ptr. brioşe cu hârtia specifică şi le umplem cu compoziţie, chiar şi peste marginea hârtiei. Le lăsăm la copt circa 30 de minute.

La sfârşit ne bucurăm de nişte brioşe viu colorate, de asta le şi zice "mozaic" care sigur fac furori la invitaţi.